Skip to content Skip to footer

За нас

Богдана Пеева получава първите си кънки малко след 30-тия си рожден ден като подарък. Обува бляскавите колела, и макар и несигурна, веднага усеща че току-що и се е случило нещо необяснимо и специално.

Въодушевено започва да практикува и да поглъща знания. Има основите на карането от сезоните на ледената пързалка и карането на ролери, но казва, че никога досега не е чувствала същата тръпка с тях. В ранните дни преживява контузия и по време на възстановяването брои минутите, докато може да се завърне на колела. Започва да споделя прогреса си онлайн, което привлича огромен международен интерес и създава общност от съмишленици. Тогава разбира, че страстта и към карането заслужава да бъде споделена и избира ролковите кънки за свой нов професионален път. Те ѝ помагат да открие в себе си свобода, женственост и изразителност, които до този момент или е загубила, или несъзнателно подтискала. Оказва се, че най-големият урок, на който кънките я учат е да избяга от самокритичността, страха от провал и от предубежденията към себе си, и това е нагласата, която цели да предаде на кънкьорите около себе си.

През пролетта на 2023г. основава Quad Babes

Всичко започва с курсове по ролкови кънки за възрастни, но момичетата бързо се намират, сплотяват и срещите им в парка скоро прерастват в приключения. Следват женски кънки лагер, ролер диско край морето, снимачни продукции, международен ролер фестивал в Барселона и редица партита на колела. Макар и различни, стават неразделни, всяка пасва в новата общност като парченце пъзел.

каране и уроци на ролкови кънки
танци на ролкови кънки българия
За Quad Babes

Quad Babes се събира през пролетта на 2023г. около основателката Богдана Пеева. Всичко започва с курсове по ролкови кънки за възрастни,но момичетата бързо се намират, сплотяват и срещите им в парка бързо прерастват в приключения. 

За връзка

Quad Babes 2024